miercuri, 26 septembrie 2012

Weekend intensiv Meisner

Teatrul Fără Frontiere organizează în zilele de
13 și 14.04.2013
Workshop Intensiv de Arta Actorului, tehnica Sanford Meisner.

Condus de lect. univ.dr. Mihaela Sîrbu, cursul își propune să familiarizeze participanții cu una dintre cele mai interesante și eficiente metode de inițiere în Arta Actorului.

Pe parcursul a două zile intensive, participanții vor fi introduși în metoda Meisner prin învățarea exercițiilor fundamentale, care oferă o perspectivă nouă și eliberatoare asupra Artei Actorului și, deși autonome, pot fi integrate în metoda de lucru stăpânită deja.
Antrenind atenția, spiritul de observație, ascultarea activă, încrederea, cursul se adresează de asemenea și persoanelor interesate de contactul cu teatrul în scopul dezvoltării personale.
Metoda lui Sanford Meisner câștigă tot mai mult teren în ultimii ani în cadrul școlilor de teatru din străinătate, fiindcă propune cea mai concretă, bine structurată și exhaustivă abordare a artei actoricești.
“Munca lui Sanford Meisner este și a fost să împărtășească studenților o metodă organizată pentru crearea unui comportament real și veridic în interiorul circumstanțelor imaginare ale teatrului” afirma Sydney Pollack, student al lui Meisner și apoi asistentul său timp de șase ani.

Program: sâmbătă 13.04 și duminică 14.04, orele 10:30 – 17:00, incluzand si o pauza de masa.

Preț: 250 lei (reduceri pentru studenți și tineri actori)

Înscrierile se fac pe baza CV-ului.

Data limită de înscriere este 10 aprilie 2013.



Mihaela Sîrbu este actriță de teatru și film, lect.univ.dr. la Catedra de Arta Actorului a U.N.A.T.C. și fondatoarea Teatrului Fără Frontiere.

Din 2003 a predat actorie la UNATC, dar și la Athanor Akademie din Germania, condusă de prof. David Esrig, precum și improvizație, fiind specializată în metoda Keith Johnstone.

În ultimii 14 ani a produs în cadrul TFF mai mult de 15 spectacole, a realizat proiecte în spații neconvenționale precum Play Bucharest și a inițiat programul Masterclass adresat tinerilor actori, cu scopul de a îi familiarize pe aceștia cu diverse metode de pregătire: Meisner, Michael Cehov, Viewpoints, Rasaboxes, Practical Aesthetics, Suzuki (workshopuri susținute de profesori de specialitate din străinătate).
În februarie 2007 a fondat Școala de Improvizație, ale cărei cursuri au fost urmate până acum de peste 400 de adulți și copii.

In 2009, Mihaela a devenit singurul profesor din România certificat în Statele Unite să predea Metoda Meisner.



Pentru informații suplimentare & Contact:
tff@teatrulfarafrontiere.ro
tel: 0727.86.66.73

Locatie: Bd. Hristo Botev nr 7



Niciun comentariu: